top of page

FAQ

 • Kakšno mletje potrebujem?
  Naše kave so primerne za vse načine priprave. Za vsak način priprave pa je potrebno kavo drugače zmeti. Za turški način priprave je potrebno najfinejše mletje, nekoliko bolj grobo je primerno za espresso aparate, v smeri proti bolj grobemu mletju pa si potem sledijo kafetiera, filter in french press. Kava takoj po mletju začne izgubljati tako aromo kot okus, zato toplo priporočamo, da če le imate možnost, kavo sami zmeljete tik pred pripravo.
 • Ali je vaša kava zdrava?
  Kave, ki jih po kakovosti uvrščamo med Specialty Coffee, uspevajo na višjih nadmorskih višinah, kjer je okolje čistejše, prav tako pa se ne uporablja pesticidov in so zato že sami plodovi bolj zdravi kot tisti, ki se uporabljajo pri komercialnih kavah. Na splošno kava sorte Arabica velja za zdravo in veliko uveljavljenih raziskav ji pripisuje številne blagodejne lastnosti. Nekateri jo zaradi tega celo uveščajo med tako imenovana super živila. Vsekakor pa tako kot pri drugih živilih ne gre pretiravati. Strokovnjaki svetujejo, da naj bi odrasel, zdrav človek popil do pet skodelic kave dnevno.
 • Boste imeli na voljo vedno enako kavo?
  Ne. Trudimo se, da je naša kava sveža tudi kot zelena kava. To pomeni, da bodo v ponudbi le sprotne letine. Ko zaloga poide, lahko da bo na voljo enaka kava, vendar aktualna letina ali pa jo bo zamenjala povsem druga kava.
 • Imate brezkofeinsko kavo?
  Ne. Naše kave so najvišje kakovosti, vsi do sedaj poznani procesi odvzema kofeina iz kave pa močno vplivajo na kakovost le-te. Brezkofeinske kave torej trenutno nimamo v ponudbi in je v bližnji prihodnosti tudi ne bomo imeli.
 • Vas zanima še kaj?
  Če imate za nas kakršnokoli vprašanje, na katero na naši strani niste našli odgovora, nas prosim kontaktirajte preko obrazca pod zavihkom "kontakt".
bottom of page